Bliv klogere på din elpris

Synes du, det kan være svært at gennemskue elregningen? Du er langt fra den eneste, der har den tanke. Hvis du tilmed har overvejet at investere i en elbil, er det formentlig en tanke, der fylder noget mere. Noget af det, der har betydning, er blandt andet, om du har variabel eller fast pris. Med fast pris ved du altid, hvad du betaler per kWh – med variabel er det lidt anderledes.

Den samlede strømpris er naturligvis afhængig af flere forskellige faktorer. Hvor mange er I i husstanden, og hvordan bruger I strømmen? Med en elbil vil strømforbruget naturligvis stige, men I kan forvente en besparelse på cirka 70 % sammenlignet med en brændstofdrevet bil. Dermed kan det altså stadig godt betale sig. Hvis du gerne vil blive lidt klogere på jeres elpris, kan du prøve at læse mere her – det giver et godt indblik I de ting, der har indflydelse på prisen.

Få leveret strøm fra en udbyder, der er til at stole på

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man vælger den rette udbyder af strøm. Først og fremmest skal I naturligvis have fundet en udbyder, der kan give jer en god pris, men det er også værd at lægge mærke til, om der blandt andet er god mulighed for ordentlig kundeservice. Det er rart at kunne få svar på sine spørgsmål, når der opstår tvivl om noget.

Måske du har lagt mærke til, at der er forskel på elpriser alt efter hvor du befinder dig geografisk. Grundlæggende er det delt op i to kategorier, og du vil kunne finde priser for henholdsvis øst og vest for Storebælt. Derfor kan du altså ikke direkte sammenligne dig med en husstand med samme sammensætning øst for Storebælt, hvis I selv hører til i Vestdanmark. Det er værd lige at have øje for, når man kigger elpriser.

Bedøm denne side

Klik på en stjerne